Parque Natural da Serra de São Mamede

Parque Natural da Serra de São Mamede

 

3 nachten | 2 activiteiten |1 accommodatie

In het diepe binnenland van Portugal, tegen de grens van Spanje aan, vind je een heleboel interessante bezienswaardigheden om met het gezin te ontdekken. Deze streek heeft een sterk historisch karakter met zijn vele kastelen en ongerepte natuur.

Het is een prima streek om in het voor- of najaar een paar daagjes te verblijven. Dan is het niet zo warm als in de zomer en kun je de omgeving goed ontdekken.

Tugar heeft een pakket samengesteld waarbij je drie dagen op een accommodatie verblijft vanuit waar je verschillende activiteiten voor het hele gezin kan ondernemen.

Zo kan je een dagje  op een ‘spoorfiets’ deze schitterende streek ontdekken. De tocht loopt over het spoortraject dat Spanje met Portugal verbindt en heeft een lengte van 34km.  De ‘fietsen’ hebben plek voor twee personen en geven je de gelegenheid om je geheel te laten opgaan door de natuur die je omringt. Halverwege het traject word je getrakteerd op een heerlijke picknick waarna je via het zelfde traject weer terug keert naar de accommodatie. Het eerste gedeelte van het traject loopt enigszins omhoog en na deze inspanning kun je op de terugweg ontspannen genieten.
Het is een unieke gelegenheid om deze activiteit uit te proberen!

Ook is er de mogelijkheid om met het hele gezin een paardrijtocht te maken. Waan je terug in de tijd dat alles nog per paard werd afgelegd en geniet van een unieke manier om samen te zijn in de natuur. De tocht duurt tussen de 4 a 5 uur en halverwege word je wederom getrakteerd op een lokale lunch/picknick.

Verder is het natuurlijk een must om de ommuurde stadjes en de kastelen te bezoeken of om een oude smokkelaars route te volgen welke tijdens de dictatuur gebruikt werd om producten over de grens het land binnen te smokkelen.

Kortom een paar daagjes genieten met het hele gezin terwijl je actief buiten bezig bent en de gelegenheid krijgt om dit stuk van Portugal en zijn geschiedenis op een interessante manier te leren kennen!

Vanaf 250€ per persoon*

inclusief accommodatie, ontbijt, activiteiten, versnaperingen/lunch tijdens de activiteiten, activiteiten verzekering en materiaal, fotoreportage en servicekosten.

*bij 4 personen