Paardrijden

Paardrijden

De Vale do Vouga is een uitstekende locatie om te paardrijden. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Zo kun je voor het eerst proberen om te paardrijden door stapvoets een kleine en mooie tocht langs de rivieroever te maken.

Voor degenen die al wat meer ervaring hebben is het mogelijk om door het dal langs de slingerende rivier te rijden en eventueel met je paard een stukje door de rivier te lopen. Daarvandaan ga je verder de berghelling op totdat je boven aan de bergrug de vallei onder je ziet liggen.

Voor diegenen die veel ervaring hebben is het ook mogelijk om dagtochten te organiseren waarbij tussen de 25 en 35km gereden wordt met onderweg genoeg rust pauzes voor de paarden en om van de vele mooie verborgen plekken te genieten zoals de Cabreia waterval.

Het is een bijzondere manege. De paarden zijn door de eigenaar opgekocht om ze een prettige leefomgeving en/of oude dag te berzorgen. Dit nadat ze door een vorige eigenaar als ongeschikt zijn afgedaan. Nu wonen ze aan de voet van de rivier in dit mooie dal en worden ze langzaam maar zeker sterker en gezonder. Bij het paardrijden wordt in de eerste plaats rekening met de paarden gehouden zodat zowel mens als dier van de tochtjes kunnen genieten.

Er zijn speciale ritten voor kinderen zodat het hele gezin kan deelnemen!

Meer weten? Mail ons naar info@tugar.nl