Wandelen

Wandelen

Serra de Freita

De Serra de Freita maakt deel uit van het Geologisch Natuurpark en ligt op ongeveer op een uur rijden onder Porto. Het park is door UNESCO benoemd tot UNESCO World Heritage. Het park is bekend om zijn geologische verschijnselen zoals de Pedras parideiras oftewel de bevallende stenen, zijn unieke rotsformaties en zijn 75 meter hoge waterval. De Serra de Freita vormt een hoogvlakte in dit park. Het is een schitterende plek waar de natuur een dominante rol speelt. We maken een wandeling door het park die is aangepast aan de behoefte van de deelnemers. Zo kunnen we een wandeling langs de waterval maken, op de hoogvlakte blijven of verschillende oude dorpjes aan doen, naar gelang ons uithoudingsvermogen en onze wensen. Het is een schitterend gebied waar altijd veel moois te zien is. De koeien en paarden lopen overdag los rond en komen dan ’s avonds op eigen houtje naar de stal terug gewandeld. Verder kom je vaak herders met hun geiten tegen. Op sommige plekken lijkt het of de tijd stil is blijven staan en de bewoners nog steeds een harde strijd voeren om in dit gebied een bestaan te kunnen opbouwen. Bij mooi weer kunnen we afkoeling zoeken in een van de kleine bergbeekjes. Na afloop worden we getrakteerd op een lokale versnapering.

Meer weten? Mail ons naar info@tugar.nl

Vale do Vouga

Op een klein uurtje rijden van de kust vandaan, 60 km ten zuiden van Porto, kun je in de Vale do Vouga een heel ander Portugal leren kennen. Groen, verborgen, met een heleboel kleine watervalletjes en schitterende uitzichten…

De wandelingen in de Vale do Vouga nemen je mee naar een scenario van plattelandsdorpjes, groene valleien en een slingerende rivier. Er zijn vele wandel mogelijkheden om te genieten van de rustgevende en inspirerende uitwerking van de natuur die je omringt. Er zijn langere en kortere, zwaardere en lichtere wandelingen beschikbaar.

Meer weten? Mail ons naar info@tugar.nl

Caramulo

Het Caramulo gebergte, gelegen in het binnenland van midden Portugal, is een van oorsprong graniet en leisteen gebergte. Heide en brem overheersen hier de flora.

In het gebergte kan je volop genieten van de afwisselende natuur. Er zijn vele kristalheldere bergbeekjes die overal door het gebied stromen en die, samen met de bomen en de oude watermolentjes, een sprookjesachtig scenario scheppen. Je wandelt te midden van een onvoorstelbare gradatie aan groene kleur tinten gevormd door de bladeren, de akkertjes, het mos en de korstmossen die op de bomen groeien. Deze laatste zijn een teken van de zuiverheid van de lucht kwaliteit, een bekend aspect van dit gebergte.

De Caramulinho is het hoogste punt van dit gebergte met zijn 1076,57 meters waarvandaan je bij helder weer de zee kunt zien en, tot in de lente, de besneeuwde toppen van het verderop gelegen gebergte van de Estrela.

De Caramulo is bijna een geheime plek, verleidelijk door zijn diversiteit aan scenario’s, de geborgenheid van zijn dalen en de vergezichten vanaf de toppen!

Na afloop genieten we van een welverdiende en uitgebreide picknick!

De wandeling kan over twee dagen verdeeld worden waarbij we onderweg kamperen op een wildveldje waar we van een simpele en lekkere zelfgemaakte maaltijd genieten!

Meer weten? Mail ons naar info@tugar.nl