Fietstochten door Portugal

Fietstochten door Portugal

Wie van fietsen houdt heeft in Portugal, met zijn geo-morfoligische, landschappelijke en culturele eigenschappen, een ruime keuze aan opties. De keuze hangt voornamelijk af van het jaargetijde en de capaciteiten en interesses van de participant.

Tugar organiseert fietsreizen op maat waardoor het in staat is om verschillende, op de persoonlijke voorkeuren van de klant afgestelde opties kan aanbieden. Zoals:

Vaste standplaats. Vanuit één en de zelfde accommodatie organiseren we verschillende routes van een dag met een totaal van tussen de 2 en de 4 dagen, afhankelijk van de regio, met of zonder transfer tussen het start/eindpunt van de tocht en de accommodatie. Dit kan herhaalt worden in een andere regio. Deze optie is geschikt voor diegene die het niet prettig vinden om iedere dag van accommodatie te wisselen.

Regionaal. We organiseren korte tochten van 2 à 4 dagen binnen een regio en we fietsen van accommodatie naar accommodatie. Dit herhalen we in een andere regio, waarbij we ons via een transfer verplaatsen tussen de verschillende regio’s. Deze optie is geschikt voor diegene die een groter gedeelte van Portugal willen leren kennen.

Lange tochten. Bij deze optie zijn we daadwerkelijk aan het reizen met de fiets. We rijden van accommodatie naar accommodatie waarbij we zo min mogelijk gebruik maken van transfers. Tugar heeft drie uitgestippelde routes die aan dit concept voldoen. Iedere route duurt ongeveer 7 dagen en ze bevinden zich in het Douro gebied, de Beiras en Alentejo.

Bij alles opties verzorgt Tugar de bagage transfers en verleent technische en persoonlijke assistentie gedurende de fietstochten.

Vanwege logistieke redenen, assistentie- en accommodatie mogelijkheden geeft Tugar de voorkeur aan kleine groepen van tussen de 3 en 6 personen.

We beschikken over mountainbikes die aangepast zijn aan verharde en onverharde wegen. De moeilijkheidsgraad van de activiteiten gaat van gemiddeld tot gemiddeld/zwaar.

Bij sommige opties is het mogelijk om ook andere activiteiten te ondernemen, zoals paardrijden, kayakken, wandelen en het bezoeken van interessante plaatsen.

Meer weten? Kijk dan op onze pagina Fietstochten door Portugal