Aveiro

Aveiro

Aveiro ligt op ongeveer 60 kilometer onder Porto en op 10 kilometer van de kust. Hier vind je ook het bekende vissersdorpje Costa Nova do Prado met zijn bekende gestreepte huisjes en zijn beroemde vismarkt.

Aveiro, ook wel bekend als het Portugese Venetië, is een klein stadje dat omgeven wordt door water. De lagune omringt en doorkruist  het stadje met zijn kanalen en geeft het een heel speciale lichtval.

Een bezoek aan dit pittoreske stadje met zijn kleurrijke bootjes, de zoutvelden en de vele kleine restaurantjes die heerlijke verse vis serveren, is zeer de moeite waard.

Als we de stad uitgaan komen we in een heel andere wereld terecht.

De omgeving rond van  Aveiro; de rivier en lagune, de stranden, de valleien en natuurgebieden vormt een perfect decor voor het uitvoeren van vele verschillende buitenactiviteiten.

Zo kan je er fietstochten maken, surfen aan het strand, windsurfen, kitesurfen of Wing Foil beoefenen in de rivier.

Ook kan je richting de Vouga vallei rijden. Hier kan je verschillende activeiten ondernemen zoals canyoning, SUP,  door de rivier trekken, mountainbiken of kajakken.

We werken samen met verschillende accommodaties in Aveiro en in de Vale do Vouga waar je als Tugar klant zeer goed ontvangen wordt!

Kijk voor meer informatie over de verschillende activiteiten op Pick&Mix of Vakantie Packs.

Of schrijf ons via info@tugar.nl