Duiken

Duiken

Duiken in het Luiz Saldanha Natuurpark

Ben je een natuurliefhebber en op zoek naar een avontuur dat je buiten de gebaande paden brengt? Kom dan duiken in het natuurpark Luiz Saldanha, een ongerept paradijs aan de kust van Portugal. Hoewel veel bezoekers komen om de schilderachtige paden van het park te bewandelen of te luieren op de zandstranden, weten maar weinigen van de verborgen schatten die onder de golven liggen. Dat klopt – het natuurpark Luiz Saldanha is de thuisbasis van het meest levendige en diverse zeeleven in heel Europa, waardoor het de perfecte bestemming is voor een duikavontuur. Van kleurrijke vissen tot majestueuze zeepaardjes, het kristalheldere water van het park biedt een kijkje in een wereld die slechts weinigen kunnen ervaren.

Natuurpark Luiz Saldanha

Het Natuurpark Luiz Saldanha is gelegen op ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Lissabon. Het park is vernoemd naar de Portugese bioloog Luiz Saldanha. Hij stond bekend om zijn baanbrekende werk op het gebied van mariene ecologie.
De oppervlakte van het park beslaat meer dan 16.000 hectare en omvat zowel land als zee. Het landschap bestaat uit steile kliffen, glooiende heuvels en uitgestrekte zandstranden. Het is de thuisbasis van een overvloed aan flora en fauna, waaronder meer dan 200 vogelsoorten en 1500 plantensoorten.

Maar wat het Natuurpark Luiz Saldanha echt bijzonder maakt, is het onderwaterleven. Het park herbergt meer dan 1000 soorten zeedieren en planten, waardoor het een van de meest biodiverse mariene ecosystemen van Europa is.

Duiken

Tugar werkt al jaren samen met een duikschool die duiklessen verzorgt in het park. Zij bieden een eerste ervaring met het duiken aan. Hierdoor kan je op een ontspannen manier kennis kan maken met deze activiteit en genieten van alle pracht die dit onderwater park te bieden heeft.

Al het materiaal wordt door de duikschool verzorgd. Het enige wat je mee hoeft te nemen is zwemkleding voor onder de wetsuits, een handdoek en droge kleren voor na afloop van de activiteit.  Er is een mogelijkheid om te douchen.

Andere activiteiten in en rond het park

Tugar organiseert nog verschillende andere activiteiten aan in het park.  Zoals coasteeren, kajakken, grotten bezoeken, snorkelen, dolfijnen spotten en wandelen. Ook kun je een mountainbike huren om de omgeving op eigen houtje te verkennen.

Wil je meer weten? Mail dan  naar info@tugar.nl