Klimmen

Klimmen

Klimmen in Portugal

De Portugese bergen bieden enkele van de meest adembenemende uitzichten en spannende klimervaringen in Europa. Van de ruige toppen van de Serra da Freita tot de zachte hellingen van de Serra de Sintra, er is voor elk niveau wel iets te vinden.

Het prachtige landschap, het gevarieerde terrein en de uitdagende routes maken het tot een onvergetelijke ervaring. Maar het gaat niet alleen om het klimmen – de lokale cultuur, keuken en gastvrijheid maken Portugal een fantastische bestemming voor het uitvoeren van verschillende outdoor activiteiten.

Tugar biedt klimactiviteiten aan in de Serra de Sintra en de Serra de Freita.

Veiligheidstips

Klimmen kan gevaarlijk zijn als het niet goed wordt gedaan. Het is belangrijk om goed te weten hoe je veilig kunt klimmen en welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen. Daarom geven onze gidsen van te voren een briefing en begeleiden ze je tijdens de activiteit waarbij jou veiligheid voorop staat. Onze gidsen verzorgen al het materiaal en uitrusting die je nodig hebt.

Beste tijd om te klimmen in Portugal

De beste tijd om te klimmen in Portugal is van april tot oktober, wanneer het weer goed is en de temperaturen mild zijn. Het klimaat in Portugal kan echter sterk variëren, afhankelijk van de locatie, dus het is belangrijk om het weer in de gaten te houden en dienovereenkomstig te plannen.

Andere activiteiten

Tugar biedt verschillende outdoor activiteiten aan in Portugal. Zo kun je in dezelfde regio ook kanoën, canyoningen, door de rivier wandelen en river tuben. Daarnaast kunnen we ook accommodaties in de buurt van de activiteiten regelen. Je kan zelf je pakket samenstellen aan de hand van je wensen en mogelijkheden. Tugar zorgt voor de rest. Kijk hiervoor bij Pick&Mix, Vakantie Packs en Rondreis Porto – Lissabon.

Meer weten of een offerte aanvragen? Neem dan contact op met info@tugar.nl