Wandelen Arouca Geopark

Wandelen Arouca Geopark

Wandelen Arouca Geopark: Een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers

Het Arouca Geopark ligt in het binnenland van Portugal en biedt een adembenemend landschap waar het goed vertoeven is voor wandelaars en natuurliefhebbers. Wandelen in het Arouca Geopark, door UNESCO benoemd tot UNESCO World Heritage, geeft een unieke en diverse reeks aan geologische indrukken, waaronder watervallen, rotsformaties en fossielen die miljoenen jaren oud zijn.

De unieke geologische kenmerken van het Arouca Geopark

Het  Arouca Geopark heeft een unieke geologie die zich uitstrekt over een gebied van ongeveer 328 km². Het is een gebied dat wordt gekenmerkt door granieten heuvels, valleien, canyons, watervallen en rivieren. Daarnaast heeft het park ook een aantal opmerkelijke geologische kenmerken. Zoals de “Pedras Parideiras” (barende stenen), waar stenen lijken te “geboren” worden uit andere stenen. Of de “Arouca Geosites”, waar bezoekers fossielen kunnen zien die meer dan 500 miljoen jaar oud zijn. Ook is het park de thuisbasis van de beroemde Houtenloopbrug, die zich uitstrekt over een lengte van 8 km en bezoekers de kans geeft om te wandelen langs de oevers van de kristalheldere Paiva-rivier.

Een andere unieke geologische formatie in het park is de “Frecha da Mizarela” waterval. Deze waterval is
meer dan 75 meter hoog en een van de hoogste van Portugal. Het is een prachtige plek om te bezoeken en biedt een spectaculair uitzicht over het omliggende landschap.

De wandelingen

Tugar biedt hier verschillende wandelingen aan. Zo kan je een dag op stap gaan met een herder. Of je kiest voor de Houtenloopbrug wandeling inclusief de hangbrug. Daarnaast kan je in de Serra de Freita over de hoogvlakte wandelen of een wandeling maken naar het oude verlaten dropje Drave.

Andere buitenactiviteiten

Naast wandelen zijn er nog tal van andere activiteiten te doen in het Geopark Arouca. Tugar organiseert onder andere kano-raft tochten, canyonings, riviertrekking en river tubing.

Wil je meer informatie over de wandelingen? Mail dan naar info@tugar.nl