Langste hangbrug Portugal

Langste hangbrug Portugal

Ontdek de sensatie van een wandeling over de langste hangbrug voor voetgangers in Portugal

Ben je klaar voor een spannend avontuur waar je onvergetelijke herinneringen aan overhoudt? Wandel dan over de langste hangbrug in Portugal en één van de drie langste hangbruggen van de wereld.

Met een lengte van 516 meter biedt de brug een adembenemend uitzicht op de prachtige rivier de Paiva en het weelderige groen van het omringende landschap. Lopen over dit wonder van techniek is een ervaring als geen ander, want je voelt de sensatie van het zweven boven het ruisende water beneden.

Maar maak je geen zorgen, de brug is gebouwd om winden tot 200 km/uur te weerstaan en er kunnen 375 mensen tegelijk overheen.

Dus, of je nu op zoek bent naar een adrenalinekick of gewoon wilt genieten van de schoonheid van de natuur, de Arouca hangbrug is een onmisbare bestemming.

Introductie van de langste hangbrug in Portugal

De  hangbrug is zonder twijfel een van de grootste toeristische trekpleisters van Portugal. De brug is gelegen in de gemeente Arouca, in het noorden van Portugal, en is een indrukwekkend staaltje engineering dat de prachtige rivier de Paiva overspant. Het ontwerp van de brug komt van architect Ivo Martins.

Geschiedenis van de brug en de constructie ervan

De constructie van de hangbrug begon in 2016 en duurde ongeveer twee jaar. De brug werd op 29 april 2021 officieel geopend voor het publiek. Het ontwerp van de brug is gebaseerd op een moderne interpretatie van het traditionele touwbrugontwerp, dat al eeuwenlang wordt gebruikt in bergachtige gebieden over de hele wereld.
Het bouwproces was geen gemakkelijke taak en vergde veel inspanning en toewijding. Tijdens de bouw bleef de brug het onderwerp van intensief debat en discussie, omdat sommige mensen zich zorgen maakten over de veiligheid van de brug. De bouwers van de brug hebben echter altijd benadrukt dat de brug ontworpen en gebouwd is met de hoogste veiligheidsnormen in gedachten.

Kenmerken en specificaties van de brug

De hangbrug is een indrukwekkende constructie die is ontworpen om de elementen te weerstaan en tegelijkertijd bezoekers een unieke ervaring te bieden. Met een lengte van 516 meter biedt een prachtig uitzicht op de rivier de Paiva en het omliggende landschap. De brug is gebouwd op een hoogte van 175 meter boven de rivier en is ontworpen om windsnelheden van maximaal 200 km/u te weerstaan.

’s Nachts is de brug verlicht wat een prachtige sfeer creëert. Er zijn ook verschillende rustplaatsen op de brug waar bezoekers even kunnen uitrusten en genieten van het uitzicht.

De ervaring van het lopen over de langste hangbrug

Het lopen over de  hangbrug is een onvergetelijke ervaring die je niet snel zult vergeten. Het is een echte uitdaging, omdat je hoog boven de rivier loopt en de brug wiebelt en beweegt onder je voeten. Maar het is ook een ongelooflijk bevredigende ervaring, omdat je een gevoel van prestatie krijgt wanneer je de overkant bereikt.

Het uitzicht vanaf de brug is adembenemend en je kunt echt genieten van de schoonheid van de natuur. Het is een geweldige manier om te ontspannen en tot rust te komen terwijl je geniet van de prachtige omgeving.

Veiligheidsvoorschriften en richtlijnen

De  hangbrug is ontworpen en gebouwd met de hoogste veiligheidsnormen in gedachten. Er zijn verschillende veiligheidsvoorzieningen op de brug, waaronder relingen en veiligheidskabels. Ook zijn er  professionele gidsen aanwezig die ervoor zorgen dat bezoekers veilig over de brug kunnen lopen.

Zoals verwacht zijn er enkele veiligheidsvoorschriften die bezoekers moeten volgen om ervoor te zorgen dat ze veilig blijven. Bezoekers moeten bijvoorbeeld geschikte kleding en schoenen dragen en mogen geen alcohol of drugs gebruiken voordat ze de brug opgaan. Ze moeten ook de instructies van de gidsen opvolgen en niet op de reling klimmen of de brug beschadigen.

De beste tijd om de brug te bezoeken

De Arouca hangbrug is het hele jaar door geopend en kan op elk moment van het jaar worden bezocht. Het beste moment om de brug te bezoeken is echter tijdens de lente of de herfst, wanneer het weer mild is en de natuur op zijn mooist is.

In de zomer kan het erg druk zijn op de brug. Maar het bezoekers aantal wordt gereguleerd omdat je van te voren een kaartje moet kopen. In de winter kan het erg koud zijn op de brug, dus het is belangrijk om warme kleding te dragen.

Het is nodig om van te voren een kaartje te kopen. Tugar heeft drie opties, we kunnen alleen de kaartjes regelen, we kunnen de kaartjes regelen en zorgen voor een transfer die je weer terug brengt naar de start plaats. Of we kunnen je begeleiden tijdens de wandeling en de transfer voor je verzorgen.

Andere activiteiten in de omgeving

Naast de hangbrug zijn er nog veel meer attracties in de omgeving die het ontdekken waard zijn. Een daarvan is de houten loopbrug, een pad van 8 kilometer langs de rivier de Paiva. Het is een geweldige manier om te genieten van de natuur en de schoonheid van de omgeving.  Als je een kaartje koopt voor de hangbrug dan heb je ook toegang tot de houten loopbrug.

Verder is het mogelijk om te kano-raften, te canyoningen, een rivertrekking te doen of een river tubing. En er zijn tal van wandelmogelijkheden, zowel begeleid als autonoom. In de winter is het mogelijk om te raften.

Wil je meer weten over de mogelijkheden, mail ons dan naar info@tugar.nl