Langste hangbrug Portugal

Langste hangbrug Portugal

De langste hangbrug voor voetgangers in Portugal

Met een lengte van 516 meter biedt de hangbrug een adembenemend uitzicht op de prachtige rivier de Paiva en het weelderige groen van het omringende landschap. Lopen over deze brug is een ervaring appart.

Maar maak je geen zorgen, de brug is gebouwd om winden tot 200 km/uur te weerstaan en er kunnen 375 mensen tegelijk overheen.

De brug is gelegen in het Arouca Geopark, in het noorden van Portugal, en is een indrukwekkend staaltje engineering dat de prachtige rivier de Paiva overspant. Het ontwerp van de brug komt van architect Ivo Martins.

Veiligheidsvoorschriften en richtlijnen

Zoals verwacht zijn er enkele veiligheidsvoorschriften die bezoekers moeten volgen om ervoor te zorgen dat ze veilig blijven. Bezoekers moeten bijvoorbeeld geschikte kleding en schoenen dragen en mogen geen alcohol of drugs gebruiken voordat ze de brug opgaan. Ze moeten ook de instructies van de gidsen opvolgen en niet op de reling klimmen of de brug beschadigen.

De beste tijd om de hangbrug te bezoeken

De Arouca hangbrug is het hele jaar door geopend en kan op elk moment van het jaar worden bezocht. Het beste moment om de brug te bezoeken is echter tijdens de lente of de herfst, wanneer het weer mild is en de natuur op zijn mooist is.

In de zomer kan het erg druk zijn op de brug. Maar het bezoekers aantal wordt gereguleerd omdat je van te voren een kaartje moet kopen. In de winter kan het erg koud zijn op de brug, dus het is belangrijk om warme kleding te dragen.

Het is nodig om van te voren een kaartje te kopen. Tugar heeft drie opties, we kunnen alleen de kaartjes regelen, we kunnen de kaartjes regelen en zorgen voor een transfer die je weer terug brengt naar de start plaats. Of we kunnen je begeleiden tijdens de wandeling en de transfer voor je verzorgen.

Andere activiteiten in de omgeving

Naast de hangbrug zijn er nog veel meer activiteiten te doen in dit gebied. Een daarvan is de houten loopbrug, een pad van 8 kilometer langs de rivier de Paiva.  Als je een kaartje koopt voor de hangbrug dan heb je ook toegang tot de houten loopbrug.

Verder is het mogelijk om te kano-raften, te canyoningen, een riviertrekking te doen of een river tubing. En er zijn tal van wandelmogelijkheden, zowel begeleid als autonoom. In de winter is het mogelijk om te raften.

Wil je meer weten over de mogelijkheden, mail ons dan naar info@tugar.nl