Houten loopbrug

Houten loopbrug

Houten loopbrug

De door de, in september 2016, World Travel Awards bekroonde houten loopbrug van 8 km lang (lineair) maakt het mogelijk dat je vanaf de steile rotshellingen langs de rivier wandelt. Hiervandaan heb je geweldige uitzichten.

Als je dat wilt kan je je te laten vergezellen door een gids.

Tijdens de tocht door de vallei maak je kennis met verscheidene geologisch en archeologisch interessante plekken, de karakteristieke flora en fauna van het gebied. Bovendien heb je een prachtig uitzicht op de beroemde wildwater rivier.

Geschiedenis en achtergrond van de houten loopbrug

De houten loopbrug is een relatief nieuwe attractie die in 2015 werd geopend. Het project werd ontwikkeld door de gemeente Arouca als een manier om het toerisme in de regio te bevorderen. Het idee voor de loopbrug ontstond nadat de gemeente een studie had uitgevoerd naar de mogelijkheden om de Paiva-rivier te promoten als een toeristische bestemming.

De bouw van de loopbrug duurde meer dan anderhalf jaar en vereiste de inzet van meer dan 100 mensen. Het resultaat is een indrukwekkende constructie van 8 kilometer lang, die zich uitstrekt over de oevers van de rivier de Paiva.

Outdoor activiteiten

In het zelfde gebied organiseren wij nog veel meer outdoor activiteiten, zoals canyoning, kano-raften, klimmen, rivertrekking, river tubing en wandelingen.

Je kunt er ook voor kiezen om een programma samen te stellen. Kijk hiervoor op Vakantie Packs Portugal en Pick & Mix. Geef ons door wat je zou willen doen, dan stellen wij een op maat gemaakt voorstel voor je op. We kunnen ook accommodaties voor je organiseren.

Voor meer informatie: info@tugar.nl