Wandelen Unesco Geopark

Wandelen Unesco Geopark

Vanaf 30€ pp

Het Geologisch Natuurpark en ligt op ongeveer op een uur rijden onder Porto. Het park is door UNESCO benoemd tot UNESCO World Heritage.

Het park is bekend om zijn geologische verschijnselen zoals de Pedras parideiras oftewel de bevallende stenen, zijn unieke rotsformaties en zijn 75 meter hoge waterval.

Het is een schitterende plek waar de natuur een dominante rol speelt.

We hebben hier verschillende wandelingen uitgezet. Zo kunnen we een wandeling langs de waterval maken, op de hoogvlakte blijven of verschillende oude dorpjes aan doen, of een dagje meelopen met een plaatselijke herder, naar gelang ons uithoudingsvermogen en onze wensen.

Het is een schitterend gebied waar altijd veel moois te zien is. De koeien en paarden lopen overdag los rond en komen dan ’s avonds op eigen houtje naar de stal terug gewandeld. Verder kom je vaak herders met  hun geiten tegen.

Op sommige plekken lijkt het of de tijd stil is blijven staan en de bewoners nog steeds een harde strijd voeren om in dit gebied een bestaan te kunnen opbouwen. Bij mooi weer kunnen we afkoeling zoeken in een van de kleine bergbeekjes.

Mail voor meer informatie naar info@tugar.nl