Wandelen Arrábida Natuurpark

Wandelen Arrábida Natuurpark

Wandelen Arrábida Natuurpark

Wandelen in het Arrábida Natuurpark is een geweldige ervaring.  Arrábida Natuurpark is een natuurreservaat op het schiereiland Setúbal met als hoogste punt de Pico do Formosinho van 501 meter hoog. Het park strekt zich uit over 35 kilometer.

Het ligt een uurtje rijden onder Lissabon. Je kunt er voor kiezen om in Lissabon te verblijven en een dagje naar het park te gaan. Maar het is ook mogelijk om de buurt van het park te overnachten en zo nog meer uit deze ervaring te halen! Er is namelijk genoeg te zien en te doen.

Over het Arrábida Natuurpark

Gelegen aan zee, tussen Setúbal en het vissersstadje Sesimbra, heeft het natuurpark Parque Natural da Arrábida een onvergelijkbare schoonheid waarbij het blauw van de zee wordt afgewisseld door de witte tinten van de kalkformaties en het groen van de weelderige vegetatie die het gebergte bedekt.

De rijkdom aan vegetatie is één van de grootste attracties van het park. Hier vind je één van de zeldzame voorbeelden van de mediterrane maquis en het behoud van deze vegetatie vormde één van de aanleidingen voor het beschouwen van dit gebergte als een internationaal wetenschappelijk relikwie. Om het intact te houden is de toegang tot sommige delen van het park slechts mogelijk met een door het park aangewezen gids.

CORINE Biotope

Het natuurpark is opgenomen in internationale natuurbeschermingsnetwerken. Het hele grondgebied is geclassificeerd als gebied van bijzonder belang voor het natuurbehoud – CORINE Biotope.

In het park zijn verschillende wandelingen uitgezet waarbij je begeleid wordt door ervaren gidsen.

In het zelfde gebied kun je nog veel meer leuke activiteiten ondernemen zoals coasteering, kajakken, dolfijnen spotten en grotten bezoeken.

Op maat gemaakt

We kunnen ook een op maat gemaakt voorstel voor je maken met verschillende activiteiten. Daarbij kan je logeren op een schitterende accommodatie in de buurt van de activiteiten.

Wil je meer weten? Mail dan naar info@tugar.nl