Wandelen in de Vale do Vouga

Wandelen in de Vale do Vouga

Wandelen in de Vale do Vouga

Wandelen in de Vale do Vouga betekent dat je word ondergedompeld in een scenario van plattelandsdorpjes, groene valleien en een slingerende rivier.

Op een half uurtje rijden van de kust vandaan, 60 km ten zuiden van Porto, kun je in de Vale do Vouga een heel ander Portugal leren kennen. Groen, verborgen, met een heleboel kleine watervalletjes en schitterende uitzichten… Op en rond de rivier en het stuwmeer van de Vale do Vouga zijn een heleboel outdooractiviteiten te ondernemen, zoals canyoning, watertrekking, SUP,  kayakken en wandelen…

Er zijn vele wandel mogelijkheden om te genieten van de rustgevende en inspirerende uitwerking van de natuur die je omringt. Er zijn langere en kortere, zwaardere en lichtere wandelingen beschikbaar.

Onze gidsen kennen dit gebied op hun duim en zullen je de geheimen van deze mooie vallei laten zien. Er is natuurlijk ook tijd om iets van de lokale gastronomie te ontdekken.

Meer weten? Mail ons naar info@tugar.nl

Overige activiteiten

Zoals gezegd kun je in de Vale do Vouga nog veel meer leuke activiteiten ondernemen. Zoals canyoning, stand up paddle, rivertrekking en kajakken.  Ook werken we hier met verschillende leuke accommodaties samen. Het is een prima plek om een paar daagjes of een weekje te verblijven, verschillende activiteiten te ondernemen en aan het eind van de dag lekker uit te rusten aan het zwembad met een hapje en een drankje.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een rivierstrandje aan te doen. Een goede plek hiervoor is bijvoorbeeld de Quinta do Barco. Dit rivierstrandje heeft een natuurlijk zwembad met lifeguards een bar en een speeltuin waardoor het ideaal is om er met de kinderen heen te gaan.

Er zijn ook verscheidene ongerepte rivierstrandjes, voor diegene die dit leuker vinden. Let dan wel goed op de stroming en de verschillende dieptes. Deze kunnen soms voor minder veilige situaties zorgen.

Ook kunnen we een op maat gemaakt voorstel voor je samenstellen met verschillende activiteiten en accommodaties. Neem hiervoor een kijkje op Vakantie Packs Portugal en Pick & Mix Portugal.