Canyoningen

Canyoningen

Ontdek de natuurlijke schoonheid van Portugal: Canyoningen in het hart van het land

Als je op zoek bent naar een echt uniek avontuur, dan is canyoningen de perfecte manier om de ruige schoonheid van het binnenland van Portugal te ervaren.

Canyoningen bestaat uit het afdalen van steile ravijnen met verschillende technieken zoals abseilen, glijden en springen in natuurlijke poelen. Het is een spannende ervaring die je fysieke capaciteiten op de proef stelt en je onvergetelijke herinneringen oplevert.

In Portugal wordt canyoningen steeds populairder, en terecht. Het land heeft enkele van de beste canyoningplekken in Europa, met kristalheldere watervallen, prachtige rotsformaties en natuurlijke poelen die je de adem benemen.

Onze gidsen

Tugar werkt al jaren samen met ervaren canyoning gidsen. Zij kennen de canyonings als geen ander en hebben goed zicht op de mogelijkheden en limieten van de afdalingen. Bovendien hebben ze heel veel ervaring met het begeleiden van deelnemers en zullen er voor zorgen dat iedereen, ongeacht zijn of haar ervaring, van de canyoning geniet.  De veiligheid van de deelnemers staat natuurlijk altijd op de eerste plaats!

Onze gidsen zorgen voor al het materiaal en de uitrusting.

Tugar biedt canyonings aan in het Arouca Geopark, de Vale do Vouga en Ribeira da Pena.

Beste tijd om te canyoningen in Portugal

Het beste seizoen voor canyoning in Portugal is van mei tot oktober. In deze periode is het weer meestal zonnig en droog, waardoor de waterstand in de canyonings  laag staat.

Andere buitenactiviteiten in Portugal

Canyoningen is niet de enige buitenactiviteit die je in Portugal kunt doen. Tugar organiseert meerdere outdooractiviteiten op verschillende plekken in Portugal. Zoals kajakken, Stand Up Paddle, rivertrekking, coasteering en wandelen. Kijk voor het volledige overzicht op Pick&Mix.

Ook regelt Tugar accommodaties in de buurt van de verschillende activiteiten. Als je ons doorgeeft wat je zou willen doen dan sturen we je een op maat gemaakte offerte door met verschillende activiteiten en accommodaties.

Mail ons via info@tugar.nl