Wing Foil

Wing Foil

Wing Foil in Portugal: De perfecte manier om avontuur en ontspanning te combineren

Ben je op zoek naar een spannend avontuur waarbij u ook kunt ontspannen? Dan is wing foil misschien wel iets voor jou. Deze opwindende nieuwe watersport combineert de beste elementen van surfen, windsurfen en kitesurfen tot een ervaring als geen ander.

Stel je voor dat je over het water zweeft, voortgestuwd door de wind, terwijl je de prachtige natuur van Portugal in je opneemt. En het beste deel? Wing foiling is relatief eenvoudig te leren, waardoor het toegankelijk is voor alle niveaus.

Tugar werkt samen met erkende wing foil instructeurs die lessen aanbieden op de lagune van Aveiro. Deze rustige lagune heeft redelijk ondiep en vlak water waardoor het een perfecte plek is om met deze recente watersport uit te proberen.

Wing Foil

Wing foiling is een relatief nieuwe watersport die snel aan populariteit wint onder watersportliefhebbers over de hele wereld. Het combineert de beste elementen van surfen, windsurfen en kitesurfen tot een unieke ervaring die niet kan worden geëvenaard.

In plaats van een traditionele zeilboot of kite, wordt de wing foil aangedreven door een opblaasbare wing die lijkt op de vleugel van een vliegtuig.

De wing wordt vastgehouden door de surfer en gebruikt om te sturen en te versnellen. Het bord zelf lijkt op een kleine surfplank, maar heeft een extra mast en fuselage om de wing te bevestigen.

Wing foiling is een veelzijdige watersport die kan worden beoefend op meren, rivieren en zelfs op zee. Het vereist wel enige kennis van wind en golven, evenals een goede balans en coördinatie. Maar met de juiste begeleiding en oefening kan iedereen het leren. Bovendien is wing foiling een geweldige manier om in contact te komen met de natuur en te genieten van het buitenleven.

Waarom Portugal de perfecte bestemming is voor Wing Foiling

Portugal heeft een lange kustlijn met uitstekende stranden en lagunes die perfect zijn voor watersporten. Het heeft ook een gematigd klimaat met milde winters en warme zomers, waardoor het het hele jaar door een geweldige bestemming is. Maar wat Portugal echt onderscheidt als een wing foiling bestemming is de aanwezigheid van de Atlantische Oceaan en de wind die daar vandaan komt.

De lagune van Aveiro is een goede plek om wing foiling te leren. De lagune van Aveiro is een grote, ondiepe lagune met vlak water en een constante wind die perfect is voor beginners.

Wat te verwachten van een Wing Foiling-les

Als je nog nooit hebt gewinged, kan het idee om te beginnen misschien intimiderend lijken. Maar maak je geen zorgen, wing foiling is veel gemakkelijker dan het lijkt. Bovendien zijn de instructeurs van Tugar er om je te begeleiden bij elke stap van het proces.

Zij trainen je in verschillende tussenstappen en brengen je stap voor stap dichter bij het wing foilen.

Stap 1 (wing handling):

Na een korte theorie die het meest noodzakelijke omvat dat je moet weten over wind en water, leer je in korte tijd de wing te gebruiken. Je leert de vleugel te dragen, te sturen, te draaien en zo de wind te “vangen”.

Stap 2 (vleugelsurfen):

Korte tijd later ga je volledig uitgerust met neopreen, zwemvest, wing en een groot SUP board het water in. Nu kun je de bediening van de wing op het water verfijnen en voor het eerst surfen bij lichte wind en glad water. Je zult verbaasd zijn hoe snel je vooruitgang boekt en na korte tijd zelfstandig kunt surfen.

3e stap (foilen):

Na stap 1 en 2 zet je de wing even aan de kant en wijd je je volledig aan de foil en het heerlijke gevoel om geruisloos over het water te “vliegen”. Met de steun van motorboten kun je voor het eerst genieten van het foilen zonder vleugel of wind. In het begin voelt het wat wankel aan, maar je zult al snel merken dat de plank zich stabiliseert.

Stap 4 (wing foiling):

Nu voeg je alle stappen samen. Je leert nu de vleugel op het foilboard te hanteren en te controleren. Je vliegt binnenkort alleen over het meer, aangedreven door de wind, zonder motor en bijna zonder lawaai, heel licht en bijna gewichtloos.

Veiligheids overwegingen

Zoals bij elke watersport, is veiligheid een belangrijke overweging bij wing foiling. Het is belangrijk om te weten hoe je de uitrusting veilig kunt gebruiken en hoe je jezelf kunt beschermen tegen verwondingen. Daarom werkt Tugar alleen met gecertificeerde instructeurs die uitgebreide kennis hebben van veiligheidsprocedures en noodprocedures.

Het combineren van Wing Foil met andere avontuurlijke activiteiten in Portugal

Als je op zoek bent naar meer avontuur, dan is Portugal de perfecte plek om te zijn. Het heeft een breed scala aan activiteiten, van surfen en kitesurfen tot canyoningen en kajakken.  Tugar biedt op maat gemaakte pakketten aan waarbij je verschillende outdoor activiteiten onderneemt en op mooie accommodaties in de buurt verblijft.

Kijk voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden op  Pick&Mix, Vakantie Packs en Rondreis Porto – Lissabon.

Je kunt ons natuurlijk ook altijd even mail via info@tugar.nl