Kanoën

Kanoën

Kanoën in het Arouca Geopark

Kom kanoën en ontdek de verborgen schoonheid van het Arouca Geopark, deze fascinerende bestemming ligt in het binnenland van Portugal en biedt een onvergetelijke ervaring voor zowel natuurliefhebbers als avonturiers. Terwijl je over het ongerepte water glijdt, omringd door torenhoge kliffen en weelderig groen, word je meegevoerd naar een wereld die onaangetast lijkt door de tijd.

Het Arouca Geopark staat bekend om zijn opvallende geologische formaties, kristalheldere rivieren en rijke biodiversiteit.

De kano tochten

Tugar biedt tochten aan op de Paiva rivier. De rivier is in de wintermaanden een wildwater rivier maar in de zomer is het een rustige rivier met een aantal stroomversnellingen. Iedere kano heeft plek voor twee personen. Hierdoor is deze activiteit ook heel goed geschikt voor gezinnen met jongere kinderen.

De gidsen

Tugar werkt samen met lokale gidsen die een jarenlange ervaring hebben met het begeleiden van deelnemers. Ze zorgen ervoor dat iedereen kan genieten van het avontuur waarbij de veiligheid natuurlijk op de eerste plaats komt.

Onze gidsen zorgen voor het materiaal en de uitrusting. Het enige wat je mee hoeft te nemen is zwemkleding en schoenen die nat mogen worden.

Arouca Geopark

Het geopark staat bekend om zijn adembenemende landschappen en unieke geologische formaties die miljoenen jaren oud zijn.

Een van de meest opvallende kenmerken van het Arouca Geopark is de imposante Paiva-kloof, ook wel bekend vanwege de langste voetgangers hangbrug van Portugal, Ponte 516. De hangbrug verbindt zich met de houten loopbruggen die zich uitstrekken over 8 kilometer en een spectaculair uitzicht bieden op de rivier de Paiva en de omliggende natuur.

Daarnaast is het Arouca Geopark de thuisbasis van zeldzame geologische verschijnselen. Zoals de Pedras Parideiras en de Mizarela waterval. Ook heeft het park een rijke flora en fauna.

Andere activiteiten naast het kanoën

In het Arouca Geopark zijn er nog tal van andere activiteiten mogelijk. Zoals canyoning, river tubing, riviertrekking en wandelen. Ook verzorgen we accommodatie in de buurt van de activiteiten.

Kijk voor meer van onze mogelijkheden ook op Pick&Mix en Vakantie Packs.

Je kunt ons natuurlijk ook altijd mailen via info@tugar.nl