Porto

Porto

Porto biedt veel activiteiten voor een interessante combinatie van een stadsbezoek en een outdoor vakantie.

Zo is het zeer de moeite waard om Porto stad te bezoeken.  Je vindt hier bijvoorbeeld aan de oever van de Douro rivier een labyrint aan kleine straatjes met cafeetjes, restaurantjes en terrasjes die uitkijken over de rivier.

Ook kun je naar verschillende musea zoals het Serralves museum en het Portugese Centrum voor Fotografie, gevestigd in de oude gevangenis.

Wie van shoppen houdt kan zijn hart op in de Rua Santa Catarina, een lange winkelstraat met veel straat animatie en nog veel meer winkeltjes.

Als het niet  te druk is, is het de moeite waard om de beroemde boekenwinkel Lello te bezoeken.  Maar houdt er rekening mee dat er normaal gesproken lange rijen voor de deur staan.

Aan de overkant van de rivier ligt Gaia met zijn beroemde wijnkelders.

Daar waar de rivier uitmondt in zee vind je aan beide kanten van de Douro verschillende strandjes.

Hier vandaan kun je over de Douro kajakken of Stand Up Peddelen.

Parque Natural do Litoral Norte

Je kunt ook, na een paar daagjes stedentrip, langs de kust omhoog rijden naar het Parque Natural do Litoral Norte.

Dit natuurpark ligt tussen de Atlantische Oceaan en de Cavado rivier en is een van de dertien natuurparken die Portugal rijk is.

In dit park biedt organiseert Tugar Surflessen, Stand Up Paddle, Bodyboard en Yoga surf lessen. Ook regelen we accommodatie op 2 minuten lopen van het strand vandaan.

Unesco Geopark

Vanuit Porto kom je met ruim een uur rijden het Unesco Geopark. Het Geopark is door Unesco uitgeroepen tot Wereld Erfgoed. Je vindt er verscheidene geologische bezienswaardigheden zoals de ‘barende stenen’. In het park kan je ook verschillende activiteiten ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld canyoningen, door de rivier trekken, kano-raften, mountainbiken, klimmen of wandelen. Bovendien bevindt zich hier de langste hangbrug van Portugal en kan je een wandeling maken over de houten loopbrug van 8 kilometer.

We werken hier al jaren samen met een fantastische accommodatie die bekend staat om zijn gastvrijheid. Je wordt hier, als klant van Tugar, extra goed ontvangen!

Kijk voor meer informatie over de combinatie van verschillende activiteiten op  Pick&Mix of neem een kijkje naar onze suggesties op Vakantie Packs.

Laat ons weten wat je wilt doen via info@tugar.nl

Tot snel!