Windsurfen

Windsurfen

Windsurflessen in Aveiro

Als je nog nooit hebt gewindsurfd, is Aveiro een geweldige plek om het te leren. Tugar werkt samen met een gecertificeerde windsurf school die windsurflessen aanbiedt in de lagune van Aveiro. De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden en niveaus, en de instructeurs zijn gekwalificeerd en ervaren. Ze zullen je de basisprincipes van windsurfen leren, zoals het opzetten van de uitrusting, de juiste houding en bewegingen op de plank, en het navigeren op het water.

De lessen worden meestal in kleine groepen (max 4 pax) gegeven, maar je kunt ook privélessen boeken als je meer persoonlijke aandacht nodig hebt.

Het is belangrijk om te onthouden dat windsurfen een fysiek veeleisende sport is. Het is dus essentieel om jezelf voor te bereiden op de lessen. Je moet fit en gezond zijn om de kracht en uithoudingsvermogen te hebben om op de plank te staan en te manoeuvreren in de wind.

De beste tijd om in Portugal te windsurfen

De beste tijd om in Portugal te windsurfen is van april tot oktober, wanneer de windomstandigheden het meest gunstig zijn. Meestal staat er een noord of noordwesten wind die kan variëren van 10 tot 25 knopen, afhankelijk van de locatie en de tijd van het jaar. Ook de watertemperatuur varieert gedurende het jaar, van ongeveer 14 graden Celsius in de winter tot 20 graden Celsius in de zomer.

Accommodatie opties

Tugar werkt samen met verschillende accommodaties.  Zowel in Aveiro als in de naast gelegen Vale do Vouga op een halfuurtje rijden van Aveiro vandaan.

Andere activiteiten in Portugal

Naast windsurfen zijn er nog een heleboel andere activiteiten te ondernemen in deze regio. Zoals wind foil, kite surfen, kajakken, stand up paddel, canyoningen, rivertrekking en wandelen. Het warme klimaat van het land en de vriendelijke bevolking maken het een ideale bestemming voor een actieve outdoor vakantie. Tugar regelt ook accommodaties in de buurt van de activiteiten, zodat je heerlijk kan ontspannen na een dag avontuur.

Mail voor meer informatie naar info@tugar.nl