Wandelen Vale do Vouga

Wandelen Vale do Vouga

De wandelingen in de Vale do Vouga nemen je mee naar een scenario van plattelandsdorpjes, groene valleien en een slingerende rivier. Er zijn vele wandel mogelijkheden om te genieten van de rustgevende en inspirerende uitwerking van de natuur die je omringt. Er zijn langere en kortere, zwaardere en lichtere wandelingen beschikbaar.

Meer weten? Mail ons naar info@tugar.nl

Caramulo

Het Caramulo gebergte, gelegen in het binnenland van midden Portugal, is een van oorsprong graniet en leisteen gebergte. Heide en brem overheersen hier de flora.

In het gebergte kan je volop genieten van de afwisselende natuur. Er zijn vele kristalheldere bergbeekjes die overal door het gebied stromen en die, samen met de bomen en de oude watermolentjes, een sprookjesachtig scenario scheppen. Je wandelt te midden van een onvoorstelbare gradatie aan groene kleur tinten gevormd door de bladeren, de akkertjes, het mos en de korstmossen die op de bomen groeien. Deze laatste zijn een teken van de zuiverheid van de lucht kwaliteit, een bekend aspect van dit gebergte.

De Caramulinho is het hoogste punt van dit gebergte met zijn 1076,57 meters waarvandaan je bij helder weer de zee kunt zien en, tot in de lente, de besneeuwde toppen van het verderop gelegen gebergte van de Estrela.

De Caramulo is bijna een geheime plek, verleidelijk door zijn diversiteit aan scenario’s, de geborgenheid van zijn dalen en de vergezichten vanaf de toppen!
Na afloop genieten we van een welverdiende en uitgebreide picknick!

De wandeling kan over twee dagen verdeeld worden waarbij we onderweg kamperen op een wildveldje waar we van een simpele en lekkere zelfgemaakte maaltijd genieten!

Mail voor meer informatie naar info@tugar.nl