River tubing

River tubing

River tubing

River tubing is een avontuurlijke rivieractiviteit waarbij je op een boei zit en een peddel gebruikt om de baan van de boei te controleren.

De uitdaging is om het beste kanaal te kiezen om de kleine stroomversnellingen van het parcours af te dalen, altijd met de hulp van een ervaren en gecertificeerde gids.

De onvoorspelbaarheid van de boei bij het afdalen van deze kleine stromingen maakt de ervaring nog leuker en onvergetelijker. Halverwege het parcours is er de mogelijkheid om een duik in het water te nemen!

Op de rustigere gedeeltes van de rivier dienen de boeien als een drijvende “leunstoel”. De opwinding en het lachen maken nu plaats voor momenten van ontspanning en het genieten van de natuur en het omringende landschap.

Arouca Geopark

De activiteit vindt plaats in het Arouca Geopark. Een door natuurpark die door Unesco is uitgeroepen tot werelderfenis vanwege zijn vele geologische bijzonderheden. Zo kun je hier bijvoorbeeld ‘barende stenen’ vinden, de grootste waterval van het Portugese platteland bezoeken en duizend jaar oude fossielen zien.

In het geopark bevindt zich ook de langste hangbrug van Portugal.  Deze verbindt met zijn 516 meter de oevers van de Paiva kloof.

De activiteit duurt ongeveer drie en een half uur en na afloop word je getrakteerd op een lokaal hapje en drankje.

Wil je meer weten neem dan contact met ons op via info@tugar.nl

Overige activiteiten

Tugar organiseert verschillende activiteiten in het Arouca Geopark. Zoals canyoning, kanoen, riviertrekken, de houten loopbrug en wandelen. Ook werken  we samen met leuke accommodaties. Daarom is het een ideale plek om een paar daagjes of een weekje te verblijven.  Voor suggesties over de verschillende mogelijkheden kun je kijken op Pick&Mix en Vakantie Packs.

Je kunt ons natuurlijk ook altijd even mailen via info@tugar.nl. Als je ons doorgeeft wat je zou willen doen, dan maken wij een op maat gemaakte offerte voor je.