Regio Aveiro

Regio Aveiro

Aveiro, ook wel bekend als het Portugese Venetië, is een klein stadje dat omgeven wordt door water. De lagune omringt en doorkruist  het stadje met zijn kanalen en geeft het een heel speciale lichtval.

Een bezoek aan dit pittoreske stadje met zijn kleurrijke bootjes, de zoutvelden, die ooit een belangrijke rol speelden in de plaatselijke economie, en de vele kleine restaurantjes die heerlijke verse vis serveren, is zeer de moeite waard.

Als we de stad uitgaan komen we in een heel andere wereld terecht.

De hele omliggende omgeving van  Aveiro; de rivier en lagune, de stranden, de valleien en natuurgebieden vormt een perfect decor voor het uitvoeren van vele verschillende buitenactiviteiten.

Zo kan je in en rond Aveiro fietstochten maken, surfen aan het strand, windsurfen, kitesurfen of Wing Foil beoefenen in de rivier.

Ook kan je richting de Vouga vallei rijden en daar verschillende activeiten ondernemen zoals canyoning, SUP,  door de rivier trekken, mountainbiken of kayakken.

We werken samen met verschillende accommodaties in Aveiro en in de Vale do Vouga waar je als Tugar klant zeer goed ontvangen wordt!

Klik voor meer informatie over de verschillende activiteiten op de Pick&Mix pagina.